fbpx
AirlinesBestellingenLiefhebberNieuws

EgyptAir bestelt twaalf CS300’s bij Bombardier

Egyptair heeft twaalf CS300 vliegtuigen bij het Canadese Bombardier bestelt. Na de intentieverklaring tijdens de Dubai Airshow afgelopen jaar is de deal nu officieel rond, zo meldt de vliegtuigbouwer.

Deal
Op 14 november van dit jaar werd tijdens de Dubai Airshow al een intentieverklaring opgesteld waarin stond dat de Egyptische luchtvaartmaatschappij EgyptAir twaalf Bombardier CS300’s wilde bestellen. Vandaag meldt Bombardier dat de deal zal bestaan uit de twaalf vliegtuigen en de aankooprechten voor nog eens twaalf CS300’s. De prijs voor de twaalf toestellen bedraagt 1,1 miljard Amerikaanse dollar (916,9 miljoen euro).

Uitbreiden
De topman van EgyptAir, Safwat Musallam, ziet mooie kansen dankzij de aankoop van de toestellen: “het unieke winstgevendheidsprofiel van de CS300’s zal voor ons nieuwe kansen creëren en past perfect bij onze groeistrategie. We kijken er naar uit om dit innovatieve en efficiënte toestel in onze vloot te integreren”.

CS300
De Bombardier CS300 biedt plaats aan maximaal 160 passagiers en heeft een lengte van 38,7 meter. De spanwijdte van de vleugels bedraagt 35,1 meter en vanaf de grond gemeten is het toestel 11,5 meter hoog.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button