fbpx
LiefhebberMilitairNieuws

Japan 1e internationale klant voor Boeing KC-46 tanker

Japan Air Self-Defence Force (JASDF) wordt de eerste internationale klant van het Boeing KC-46 tankervliegtuig, zo meldt de Amerikaanse vliegtuigbouwer.

USAF
De Amerikaanse luchtmacht, U.S. Air Force (USAF), heeft via het buitenlandse militaire verkoopproces een contract aan Boeing gegeven voor een KC-46 tankvliegtuig voor de Japanse luchtmacht. Het contract levert Boeing 279 miljoen Amerikaanse dollar (214,29 miljoen euro) op. Het toestel wordt aan de huidige vloot van de Japanse luchtmacht, bestaande uit vier Boeing KC-767J tankers, toegevoegd.

KC-46
Boeing begon in 2011 aan het ontwikkelen van de KC-46A Pegasus tanker voor de Amerikaanse luchtmacht. De omgebouwde Boeing 767 had haar eerste volledig operationele vlucht in september 2015. Zes testtoestellen hebben meer dan 2200 vluchturen gemaakt en tankvluchten uitgevoerd met andere militaire vliegtuigen zoals F16’s, C-17’s , A-10’s en AV-8B’s.

Mijlpaal
Brett Gerry, de president van Boeing Japan, ziet dit contract als een mijlpaal: “Deze bestelling is een mijlpaal die het gewaardeerde partnerschap, wat al meer dan zes decennia bestaat, met Japan in de schijnwerpers zet. We kijken er naar uit om de toekomstige mogelijkheden verder te ontwikkelen”.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies, nu voor slechts €89,95. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button