fbpx
LiefhebberNaast het nieuwsOpmerkelijk

‘LTU Airlines wordt nieuw leven ingeblazen als LTyou’

Maandenlang werken onder andere oud-medewerkers van airberlin aan een plan om het voormalige LTU Airlines een nieuw leven in te blazen. Het project begint nu zichtbare vormen aan te nemen. ‘LTyou’ de nieuwe naam voor de maatschappij is al geregistreerd, schrijft aeroTelegraph.

LTyou
Er zijn twee bedrijven opgericht onder LTyou, een in Duitsland en een in de VS. Via de Facebook-groep, waarmee het project bekendheid kreeg, is gestemd over de naam. Met de originele naam ‘LTU’ konden een aantal rechthebbende oud-medewerkers niet akkoord gaan.

Businessplan
De volgende stap is het uitwerken van een businessplan. Hieraan wordt op een aantal Duitse universiteiten de komende tijd gewerkt. Ook oud-piloten, managers en de directie van de luchthaven van Düsseldorf worden bij het project betrokken. Het bestuur van LTyou zoekt intussen ook naar financiële steun.

Vakantievlieger
LTU werd in 1955 opgericht. Vanaf de jaren zestig ontdekte LTU de populariteit van Mallorca als vakantieparadijs. LTU was in 1973 de eerste vakantievlieger die een wide-body in de vloot had. De maatschappij had Düsseldorf als thuisbasis.

Maar de aanslagen van 11 september 2001 en het vertrek van grootaandeelhouder Swissair zorgden ervoor dat het passagiersaantal instortte. LTU werd in 2007 verkocht aan airberlin, waarna twee jaar later het merk verdween.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button