fbpx
BestellingenLiefhebberNieuws

Vijftig Airbus A320neo’s voor leasebedrijf CALC

Het bedrijf China Aircraft Leasing Group Holdings Limited (CALC) heeft 50 Airbus A320neo’s besteld, zo meldt het leasebedrijf.

Bestelling
De 50 vliegtuigen die CALC bestelt heeft zullen in fases aan het bedrijf geleverd worden in de periode tot en met 2023. Het prijskaartje dat aan deze bestelling hangt is er een van 5,42 miljard Amerikaanse dollar (4,53 miljard euro).

Vloot
Met deze bestelling komt het aantal bestelde toestellen van CALC bij Airbus op 202 te liggen. In januari van volgend jaar zal CALC nog vijftien A320neo’s bestellen. In 2017 breidde CALC de vloot uit naar 100 vliegtuigen.

Trots
De ceo van CALC, Mike Poon, is tevreden met de bestelling: “we zijn trots om onze vloot uit te breiden met 50 A320neo’s. De toestellen hebben een efficiënt brandstofverbruik, zijn betrouwbaar en comfortabel”.

A320neo
De A320neo van de Franse vliegtuigbouwer is 37,57 meter lang, is vanaf de grond 11,76 meter hoog en heeft een spanwijdte van 35,80 meter. De maximale afstand die het toestel kan overbruggen is 6500 kilometer en biedt in een standaard configuratie ruimte aan 165 passagiers.

 

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button