IndustrieLiefhebberNieuws

Levering eerste A350-1000 voor Qatar in 2018

De Franse vliegtuigbouwer Airbus zal pas in 2018 de eerste A350-1000 aan Qatar Airways leveren. Beide partijen zijn overeengekomen om de levering naar het volgende jaar te verschuiven, zo meldt flightglobal.Verschuiving
Airbus heeft volgens de website geen reden gegeven voor het opschuiven van de leveringsdatum, maar geeft wel aan volledig gefocust te zijn om het toestel naar “volledige klanttevredenheid” aan Qatar te leveren. De vliegtuigbouwer geeft aan dat het toestel “de laatste voorbereidende stappen” ondergaat om in dienst genomen te worden.

A350-1000
De A350-1000 is het nieuwste lid van de widebody familie van Airbus. Het toestel heeft zeer veel overeenkomsten met de A350-900 maar heeft een langere romp. Hiermee wordt ruimte gemaakt voor 40 passagiers extra dan in de A350-900, in een standaard drie klasse configuratie. Het vliegtuig wordt door Rolls-Royce Trent XWB-97 motoren aangedreven. Elf klanten hebben in totaal 169 van de nieuwe toestellen besteld. In november van dit jaar werd de A350-1000 door de European Aviation Safety Agency (EASA) en de Federal Aviation Administration (FAA) gecertificeerd.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.