fbpx
Naast het nieuwsOpmerkelijk

Deze vluchten werden het meest gevolgd op Flightradar24

Wat hebben de paus, een blusvliegtuig en een kerstboom met elkaar gemeen? Ze behoren alle drie bij de meest gevolgde vluchten van 2017 op Flightradar24.com.

Kerstboom
Vlak voor kerst besloten de testpiloten van een A380 voor Emirates een vrolijkere route te maken dan normaal en tekenden een kerstboom in de lucht. Het duurde 5 uur om de boom te tekenen.

Onverwacht
De meest onverwachte populaire vlucht was volgens Flightradar vlucht KQ100 van Nairobi naar Londen, op 8 november. Aan boord was Priti Patel, de voormalig Engelse minister van Internationale Ontwikkeling. Zij werd teruggeroepen naar het Verenigd Koninkrijk vanwege haar ontslag.

Vaticaan
De paus is altijd populair volgens Flightradar24. Zijn meest gevolgde vlucht was toen hij van Rome naar Colombia vloog. Liefst 1,5 miljoen keer werd deze route gevolgd.

Blusvliegtuig
Het grootste blusvliegtuig ter wereld, de Global Supertanker 747 werd door 500.000 mensen gevolgd. Het toestel werd in januari ingezet om een brand in Chili te bestrijden.

Dreamliner
Liefst 18 uur deed een 787-8 Dreamliner erover om zijn eigen silhouet na te ‘tekenen’. 2 miljoen keer werd deze vlucht gevolgd. De vlucht werd uitgevoerd om nieuwe Rolls-Royce Trent 1000 TEN motoren te testen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button