fbpx
IncidentenLiefhebberNaast het nieuws

Maleisische piloot opgepakt wegens drugsgebruik

Een Maleisische piloot van Malindo Air is op zaterdag 30 december opgepakt wegens drugsgebruik, zo meldt de Maleisische website The Star. De piloot werd tijdens een drugscontrole positief getest op meth.

Test
Op Batam Hang Nadim International Airport werd een steekproef uitgevoerd onder piloten op het gebruik van drugs. De 34-jarige piloot werd daarbij positief getest en opgepakt. Na onderzoek van een urinetest bleek dat de piloot syabu, een vorm van methamfetamine, gebruikt had. Ook werd er nog een pakketje van 1,09 gram aan syabu en een pijp om de drugs te roken in de bagage van de man aangetroffen.

Drugs
Werknemers van het Indonesische National Narcotics Agency (BNN) arresteerden de piloot die de dag erna zou moeten vliegen van Batam naar Subang. Een woordvoerster van Malindo Air reageerde op het voorval: “We zijn ervan op de hoogte dat een van onze medewerkers opgepakt is wegens drugsgebruik. Onderzoek zal snel gestart worden. Iedere werknemer die schuldig wordt bevonden van drugsgebruik zal ontslagen worden en overgeleverd aan de relevante autoriteiten”.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button