fbpx
LiefhebberMilitairNieuws

Nederlandse F-16’s nemen opnieuw deel aan strijd tegen IS

Begin volgende week vertrekken vier Nederlandse F-16’s naar het Midden-Oosten, om deel te nemen aan de strijd tegen IS. Op 28 december vertrokken de eerste luchtmachters al, om op locatie voorbereidingen te treffen voor de komst van de F-16’s. Dit meldde de Koninklijke Luchtmacht via sociale media.

Ondersteuning
De komende maanden zullen de vier toestellen vanaf een vliegbasis in Jordanië missies gaan uitvoeren boven Oost-Syrië en Irak. Een detachement van 150 militairen zorgt voor de benodigde ondersteuning op de grond. Het gehele detachement lost een afvaardiging van de Belgische luchtmacht af. Zes Belgische F-16’s hebben het afgelopen jaar onder meer luchtsteun geleverd aan grondtroepen.

Operatie
Nederland heeft de in 2014 gestarte operatie in het Midden-Oosten, “Air Task Force Middle East” (ATFME) gedoopt. In het kader hiervan waren een KDC-10 tanktoestel en een C-130 Hercules transportvliegtuig van de Nederlandse luchtmacht gestationeerd in Koeweit. De KDC-10 heeft in twee maanden tijd meer dan 1000 coalitievliegtuigen bijgetankt. De Hercules heeft transportvluchten in de regio uitgevoerd voor het vervoer van o.a. munitie, troepen en voeding.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Leonard van den Broek

Redacteur / fotograaf. Leonard groeide op in Eindhoven, waar zijn interesse voor de luchtvaart werd gewekt door het vliegverkeer rond 'Welschap'. De afgelopen jaren bezocht Leonard talloze vliegbases in binnen- en buitenland.

Gerelateerde artikelen

Back to top button