TravelWegdromen

Wegdromen van New York | Video

Elk jaar wordt kerst en oud&nieuw over de hele wereld gevierd, maar nergens zo uitbundig als in het magische New York. Elke december bezoeken miljoenen toeristen New York, en terecht!

Kerstboom
Winkelstraten, pleinen en warenhuizen worden volledig bedekt met decoratie en schitterende lichtjes in diverse kleuren. Op het befaamde Rockefeller Center staat dit jaar voor de 86e keer de beroemdste kerstboom van de wereld, The Rockefeller Center Tree. Kortom, je kijkt je ogen uit in de sprookjesachtige stad. Het is zeker de moeite waard om hier een keer je kerstdagen en jaarwisseling te vieren!

Rockefeller Center
In het hart van de Rockefeller Center staat elk jaar vanaf november de iconische Rockefeller Center Tree. De kerstboom is een jaarlijkse traditie, die al sinds 1931 standhoudt. De kerstboom op het plein is ruim 20 meter hoog en versierd met 50,000 lichtjes, met op de piek een spectaculaire ster. Deze Swarovski-ster bestaat uit 25,000 kristallen en heeft een gewicht van ruim 220 kilo.

©YouTube
©YouTube

De kerstboom is dit jaar op 29 november geplaatst en is groots gepresenteerd. De ceremonie werd live uitgezonden op tv en is bekeken door miljoenen mensen. Omdat iedereen een glimp wil opvangen van de kerstboom is het altijd ontzettend druk op het plein. Op het plein zijn verder nog enkele restaurants te vinden en uiteraard staat er zoals elk jaar een schaatsbaan aan de voet van de boom.

Oudejaarsavond
Tijdens middernacht vindt er op Times Square een vuurwerkshow plaats om het nieuwe jaar in te luiden. Het veruit bekendste plein van New York trekt dan ook vele bezoekers en is hierdoor altijd prop en prop vol tijdens oud en nieuw. Andere spots waar de vuurwerkshow bezichtigd kan worden is vanaf Brooklyn of vanaf het water. Vanuit Brooklyn kijk je uit op Manhattan en geniet je tien minuten lang van het spectaculaire vuurwerk boven de skyline.

Central Park
Omringd door de skyline van Manhattan ligt Central Park, het groene hart van New York. Het park trekt jaarlijks 35 miljoen bezoekers en wordt het hele jaar door intensief gebruikt. Tijdens de winter kunnen bezoekers schaatsen op de Wollman Rink in het zuiden van het park. De ijsbaan bestaat sinds 1949 en is een druk bezochte trekpleister in New York. Bovendien diende het park in het verleden als decor voor meerdere films, waaronder Home Alone 2 en Serendipity.

©YouTube

Dyker Heights
Dyker Height Christmas Lights tour mag niet ontbreken tijdens een decemberbezoek aan New York. In de wijk van Brooklyn zijn alle 22 blokken uitbundig verlicht met kerstlichtjes, rendieren, sneeuwpoppen en kerstmannen. De traditie is ooit in de jaren ’80 begonnen met één gedecoreerd huis. Nu een aantal decennia later rijden bussen vol toeristen richting Dyker Heights, elk jaar goed voor zo’n 100.000 bezoekers.

©Rhododendrites Wiki

Kerstmarkten
Toeristen die liever koopjes jagen kunnen terecht bij een van de wintermarkten verspreid over de stad, deze markten zijn geïnspireerd op de Europese kerstmarkten. De bekendste markten zijn de Bank of America Winter Village en Union Square Holiday Market. De laatstgenoemde heeft meer dan 150 kraampjes met allemaal handgemaakte souvenirs en speciale kerstdrankjes.

Tags

Justin Au Yeung

Redacteur. Justin is al sinds zijn jeugd geinteresseerd in de luchtvaart. Hij is student aan de HvA, Aviation Studies. In de toekomst hoopt hij bij de luchtverkeersleiding te kunnen werken.

Gerelateerde artikelen