fbpx
FinancieelNieuwsProfessionalVliegtuigen

‘Boeing neemt Embraer niet over’

Van een overname van Embraer door Boeing lijkt geen sprake meer, blijkt uit een nieuwsbericht van de Braziliaanse krant Valor Econômico. Het zou niet de bedoeling zijn dat Boeing de leiding krijgt over –onderdelen van– Embraer. Er zouden nu gesprekken worden gevoerd over de optuiging van joint ventures.

De krant baseert zich op twee bronnen dichtbij de gesprekken.

Joint venture
Beide vliegtuigbouwers zouden bekijken wat de opties zijn om kosten en inkomsten op bepaalde markten te delen. Ook wordt er gekeken naar verdere samenwerking binnen een joint venture. Boeing zou vooral het uitbreiden van het aantal vliegtuigtypes als doel hebben gesteld.

Short-haul
Concurrent Airbus nam minder dan drie maanden geleden een meerderheidsbelang in het Canadese Bombardier. De Europese vliegtuigbouwer wil zijn positie op de markt voor short-haul vliegtuigen verstevigen. Het lijkt erop dat Boeing met de E-Jet van Embraer, een toestel dat dezelfde markt bedient, Airbus volgt.

Goedkeuring
Een joint venture zou minder complex moeten zijn wat betreft het krijgen van goedkeuring. Een overname van Embraer blijkt niet makkelijk te zijn. De Braziliaanse regering zou dat in de weg staan.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button