fbpx
FinancieelNieuwsProfessionalVliegtuigen

‘Boeing neemt Embraer niet over’

Van een overname van Embraer door Boeing lijkt geen sprake meer, blijkt uit een nieuwsbericht van de Braziliaanse krant Valor Econômico. Het zou niet de bedoeling zijn dat Boeing de leiding krijgt over –onderdelen van– Embraer. Er zouden nu gesprekken worden gevoerd over de optuiging van joint ventures.

De krant baseert zich op twee bronnen dichtbij de gesprekken.

Joint venture
Beide vliegtuigbouwers zouden bekijken wat de opties zijn om kosten en inkomsten op bepaalde markten te delen. Ook wordt er gekeken naar verdere samenwerking binnen een joint venture. Boeing zou vooral het uitbreiden van het aantal vliegtuigtypes als doel hebben gesteld.

Short-haul
Concurrent Airbus nam minder dan drie maanden geleden een meerderheidsbelang in het Canadese Bombardier. De Europese vliegtuigbouwer wil zijn positie op de markt voor short-haul vliegtuigen verstevigen. Het lijkt erop dat Boeing met de E-Jet van Embraer, een toestel dat dezelfde markt bedient, Airbus volgt.

Goedkeuring
Een joint venture zou minder complex moeten zijn wat betreft het krijgen van goedkeuring. Een overname van Embraer blijkt niet makkelijk te zijn. De Braziliaanse regering zou dat in de weg staan.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button