AirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

British Airways huurt opnieuw toestellen van Qatar

British Airways huurt dit jaar opnieuw vliegtuigen van Qatar Airways. Althans, daarvoor is een aanvraag ingediend bij de UK CAA, de Britse luchtvaartautoriteit. De maatschappij wil van februari tot april zes Airbus A320’s wet leasen.Vertraagd
In de aanvraag wordt gesproken over een “uitzonderlijke vraag om British Airways passagiersvluchten uit te kunnen laten voeren, vanwege de vertraagde levering van vliegtuigen.” Vorig jaar leasede BA ook A320’s van de Oneworld-partner. Toen was een staking van het cabinepersoneel de reden.

A320neo
BA ontvangt vanaf maart de eerste van 35 bestelde A320neo’s. De vliegtuigen breiden de short-haul capaciteit uit, maar vervangen ook de zeven Boeing 767’s waarmee Europese routes worden uitgevoerd. De 767 van BA vliegt ook dagelijks op Amsterdam.

De A320’s van Qatar worden ingezet op nader te bevestigen routes in Europa.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.