fbpx
AirlinesLiefhebberNieuwsVliegtuigen

Doek valt voor Fokker bij Austrian

Net voor de jaarwisseling heeft Austrian Airlines de laatste vluchten uitgevoerd met de Fokker 100. Daarmee heeft de maatschappij de uitfasering van de Fokker-vloot afgerond.

Vlucht
Op zondag 31 december konden passagiers voor het laatst mee met het toestel bij Austrian. Het toestel, de OE-LVE, voerde de laatste lijnvlucht uit van Pristina naar Wenen (vlucht OS 778). In Augustus vorig jaar werd al afstand gedaan van de F70.

Einde
De Fokker 100 kwam in 2004 in de vloot samen met andere modellen van de Nederlandse vliegtuigbouwer. In 2015 besloot de luchtvaartmaatschappij de 21 vliegtuigen van Fokker in de vloot te vervangen door zeventien Embraer 195 toestellen.

Verkocht
De Fokker-vloot van Australian is verkocht aan de Oostenrijkse chartermaatschappij Alliance Aviation Services voor vijftien miljoen dollar (12,65 miljoen euro). Het onderhoud van de vijftien Fokker 100ā€™s en zes Fokker 70ā€™s blijft in handen van Austrian Technik in Bratislava.

In Europa zijn nog een aantal kleinere maatschappijen over die de Fokker 100 gebruiken. Onder meer Helvetic Airways en Montenegro Airlines hebben deze vliegtuigen nog in gebruik.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button