AirlinesLiefhebberNieuws

Eerste Boeing 737 MAX 8 voor Garuda Indonesia

Luchtvaartmaatschappij Garuda Indonesia heeft een Boeing 737 MAX 8 ontvangen. Het is de eerste van het type toestel dat het in de vloot opneemt, zo meldt de airline via twitter.

Jakarta
Op 26 december ontving Garuda Indonesia de Boeing 737 MAX 8 op de internationale luchthaven Jakarta Soekarno-Hatta. Het toestel met de registratie PK-GDA vloog vanuit de fabriek van Boeing in het Amerikaanse Everett naar het vliegveld in Indonesië.


Vloot
De Indonesische luchtvaartmaatschappij heeft bij Boeing een bestelling uitstaan voor 50 737 MAX 8’s die geleverd zullen worden in de loop van de komende jaren. Het eerste vliegtuig van dit type is nu opgenomen in de vloot en de laatste zal in 2023 geleverd worden. In totaal bestaat de vloot van Garuda uit 141 toestellen.

Boeing
De Boeing 737 MAX 8 biedt ruimte aan 162 tot 178 passagiers afhankelijk van de configuratie. De maximale afstand dat het toestel kan overbruggen is 6510 kilometer en wordt aangedreven door LEAP 1B motoren van CFM International. Het toestel is 39,52 meter lang en heeft een spanwijdte van 35,9 meter. De kruissnelheid van de Boeing bedraagt 842 kilometer per uur.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button