AirlinesLiefhebberNaast het nieuwsVliegtuigtype & -bouwer

Nieuwe Boeing 777 voor Ukraine staat klaar op Schiphol

Op Schiphol wordt de nieuwe Boeing 777-200ER voor Ukraine International klaargemaakt voor ingebruikname. De nationale maatschappij van Oekraïne ontvangt in de loop van dit jaar haar eerste ‘triple sevens’.

Asiana
De vliegtuigen zijn tweedehands. Voorheen vlogen de toestellen bij het Zuid-Koreaanse Asiana. De vliegtuigen krijgen een geheel nieuw interieur, voordat Ukraine ze inzet op lijnvluchten.

In de businessclass komt een 2-3-2 configuratie met lie flat-stoelen, in de economy comfort een 2-4-2 en in de reguliere economyclass een 3-4-3 indeling. In een animatie laat de maatschappij de eerste impressies van de nieuwe cabine zien:

New York
Ukraine is van plan verre vluchten vanuit Kiev uit te voeren met de nieuwe aanwinst. Als eerste staat een directe verbinding met New York in de planning. Op dit moment zet de maatschappij op die route nog Boeing 767-300ER’s in. De widebody-vloot van Ukraine bestaat tot dusver uit vier 767’s.

In maart moet de eerste 777 in gebruik worden genomen bij de maatschappij.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button