AirlinesFrequente reizigerNieuws

Toestel British Airways beschadigd door bird strike

Op de laatste dag van 2017 raakte een toestel van British Airways beschadigd toen het tijdens het landen op een vogel botste, zo meldt The Aviation Herald. Het toestel kon nog wel veilig aan grond gezet worden en niemand raakte gewond.

Zeemeeuw
De Airbus A319-100 van British Airways met registratie G-EUPX vloog vanaf het Engelse vliegveld Londen Heathrow naar de luchthaven van Hamburg in Duitsland. Vlucht BA-964 kwam tijdens het landen in een zwerm zeemeeuwen terecht en botste op een van de vogels. Door de klap werd de pitotbuis, een instrument om de snelheid van gas of vloeistofstromen te meten, vernield.

Terugvlucht
Door het incident kon het vliegtuig de terugvlucht naar Londen niet meer maken. Acht uur na de botsing stond de A319 nog aan de grond. Passagiers werden op andere vluchten geboekt om alsnog naar Londen Heathrow te kunnen reizen.

A319
British Airways heeft in totaal 44 Airbus A319’s in de vloot met een gemiddelde leeftijd van 16 jaar. De toestellen hebben een maximale actieradius van 6900 kilometer en een kruissnelheid van 871 kilometer per uur.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close