FinancieelFrequente reizigerNieuwsNL nieuws

€2,5 miljoen compensatie voor reizigers Eindhoven Airport

Passagiers die in 2017 reisden van en naar Eindhoven Airport hebben recht op zo’n 2,5 miljoen euro aan compensatie voor vertraagde of geannuleerde vluchten, zo meldt AirHelp.Compensatie
De reizigers die vorig jaar te maken kregen met geannuleerde of vertraagde vluchten van meer dan drie uur hebben recht op een financiële compensatie. In totaal gaat het om 80 vluchten die van en naar het vliegveld in Eindhoven niet of te laat vlogen. Ruim 8000 passagiers waren hiervan de dupe.

2017
De 80 vertraagde of geannuleerde vluchten op Eindhoven Airport zijn er tien meer dan in 2016. Toen hadden zo’n 7500 reizigers te maken met 70 verstoorde vluchten, zij hadden recht op 2,3 miljoen euro aan compensatie. In 2015 lag het bedrag nog iets lager met 2,1 miljoen euro voor zo’n 7000 gedupeerde reizigers.

Eindhoven
De groei van passagiers die via Eindhoven Airport reizen neemt ieder jaar toe, logischerwijs loopt het aantal reizigers dat last heeft van vertraagde vluchten ook op. Volgens AirHelp zijn de vluchten naar Manchester, Dublin en Ciampino nabij Rome relatief gezien de vaakst verstoorde vluchten.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.