fbpx
Frequente reizigersNieuwsVeiligheid

Europese luchthavens last van weersomstandigheden

Verschillende Europese luchthavens hebben last van vertragingen door de weersomstandigheden. Harde windstoten en mist zorgen voor de problemen, zo meldt Eurocontrol.

Storm
Gisteren kondigde KLM al aan uit voorzorg 52 Europese retourvluchten te annuleren door de inmiddels gearriveerde westerstorm. Maar niet alleen de luchthaven in Amsterdam ondervindt problemen door harde wind, ook het vliegveld van Zürich in Zwitserland, Frankfurt in Duitsland en Londen Heathrow hebben te maken met vertragingen door harde windstoten. Eurocontrol meldt dat de vertragingen op Schiphol nog tot na 16:00 uur zullen duren.

Mist
In andere delen van Europa zorgt mist voor de nodige vertragingen zoals in het Spaanse Madrid, Porto in Portugal en Venetië in Italië. Eurocontrol verwacht dat de mist tot ongeveer 12:00 uur in Madrid en Porto voor vertragingen zorgt en tot 13:00 uur in Venetië.

Eurocontrol
Eurocontrol is een internationale organisatie die instaat voor de centrale luchtverkeersleiding in Europa. De organisatie telt 41 lidstaten en heeft de hoofdvesting in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest in België.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button