fbpx
NieuwsProfessionalVliegvelden

Londen Heathrow stimuleert hubfunctie

Londen Heathrow heeft de tarieven verlaagd voor passagiers op binnenlandse vluchten via de nationale luchthaven. Hiermee probeert de Londense luchthaven extra overstappers binnen te halen.

Korting
Reizigers op binnenlandse vluchten naar Heathrow krijgen sinds 1 januari dit jaar 15 pond korting op de luchthaventarieven, dat is circa 17 euro. Passagiers op dergelijke routes kregen al 50 procent korting, dit percentage stijgt dus verder.

Boost
De prijsreductie moet een boost betekenen voor het binnenlandse vliegverkeer op de grootste luchthaven van het Verenigd Koninkrijk. Heathrow gaat ervanuit dat het ook voor maatschappijen een stimulans betekent voor de opening van nieuwe binnenlandse routes. Op dit moment zijn er 8 binnenlandse routes op Heathrow, in 2025 als de uitbreiding van het vliegveld gereed is, moeten dat ten minste 14 zijn.

Betreffende passagiers besparen per jaar zo’n 40 miljoen pond met de maatregel.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button