fbpx
LiefhebberNaast het nieuwsOpmerkelijk

Man in Mumbai opgepakt wegens verkeerd begrepen ‘Bom’bay

Een Indiase zakenman wordt aangeklaagd omdat hij gedreigd zou hebben met bommelding op het vliegveld van Mumbai, zo meldt website Times of India. Volgens de man zou de telefoniste hem verkeerd verstaan hebben omdat hij verwees naar Bombay, zoals Mumbai vroeger genoemd werd.

Vertraging
De man zou afgelopen zondag met zijn vrouw en twee kinderen van Mumbai naar New Delhi vliegen, om vanuit daar door te reizen naar de Verenigde Staten. Toen hij erachter kwam dat zijn vlucht vertraagd was belde hij met de luchtvaartmaatschappij om informatie in te winnen. Wat er toen gebeurde kan op twee manieren verteld worden.

Telefoniste
Volgens de telefoniste van dienst zei de man “bomb hai”, wat in India “er is een bom” betekent. Hierop schakelde de telefoniste de politie in. Volgens de zakenman vroeg hij aan de telefoniste naar de status van de vlucht “BOM-DEL” en heeft zij hem verkeerd verstaan.

Opgepakt
Volgens de politie zou de zakenman wel degelijk gezegd hebben dat er een bom aanwezig was, waardoor alle vluchten vertraging op zouden lopen en hij alsnog zijn omgeboekte vlucht kon halen van Rome naar Virginia. Nadat de zakenman zijn borg betaalde mocht hij uit de gevangenis vertrekken, wel wordt hij aangeklaagd wegens “intentie tot het veroorzaken van angst en paniek onder het publiek” en “criminele intimidatie”.

Bom
Ook in 2016 was er een voorval met de afkorting van Mumbai (BOM) het voormalige Bombay. Toen werd er een man opgepakt omdat er op zijn gevonden vliegticket “bomb” geschreven zou zijn. Achteraf bleek dat door de afkorting van Mumbai en het handgeschreven gate nummer “47B” het woord “bomb” ontstond en hierdoor de alarmbellen afgingen bij de politie.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button