fbpx
Frequente reizigersIncidentenNieuws

Passagier Ryanair stapt uit via nooduitgang in Malaga

Een passagier van Ryanair die van Stansted Airport naar Malaga vloog, verliet bij aankomst op het Spaanse vliegveld het toestel via de nooduitgang, zo meldt The Daily Mail. De man had dringend frisse lucht nodig vanwege zijn astma.

Vertraging
De, naar verluidt, 57-jarige Poolse passagier die in Malaga woont, stapte maandag op de luchthaven van Malaga via de nooduitgang de vleugel van het vliegtuig op om frisse lucht te inhaleren. De vlucht vertrok een uur te laat vanuit Londen en bij aankomst in Malaga werd de passagiers meegedeeld dat ze nog een half uur moesten wachten voordat ze het vliegtuig mochten verlaten.

Astma
Een getuige zegt tegen de Daily Mail dat de man tijdens de vlucht verschillende keren zijn inhalatietoestel gebruikte en na de landing aan het cabinepersoneel aangaf naar buiten te moeten in verband met zijn astma. Toen de personeelsleden niet naar hem wilde luisteren nam de man zelf het heft in handen en opende de nooduitgang. Daar stapte hij met zijn handbagage uit en bleef op de vleugel van het vliegtuig zitten.

Vervolging
Het cabinepersoneel kon de man uiteindelijk terug naar binnen praten, waar hij later werd opgepakt door de politie van Malaga. Omdat het een inbreuk is op de Spaanse veiligheidsregels wordt de man onder het Spaanse recht veroordeeld.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button