fbpx
Nieuws

Ryanair ziet de laagste passagiersgroei sinds 2014

De Ierse low-cost maatschappij Ryanair heeft de passagierscijfers van 2017 bekend gemaakt. Tot en met december groeide het aantal vervoerde passagiers met tien procent naar 129 miljoen. In december groeide het aantal met drie procent, het laagste sinds maart 2014, naar 9,3 miljoen reizigers.

Groei
In de decembermaand van 2016 vervoerde Ryanair negen miljoen reizigers waar het afgelopen december 9,3 miljoen passagiers vervoerde. Dit is de laagste groei sinds maart 2014 toen de luchtvaartmaatschappij een verlies van vier procent noteerde in het aantal reizigers. De bezettingsgraad in december op de vluchten van Ryanair steeg met één procent naar 95 procent ten opzichte van dezelfde maand in 2016.

Piloten
Afgelopen jaar schrapte Ryanair in september en oktober 2100 vluchten wegens roosterproblemen met het schema van de piloten. Tot en met maart van dit jaar zullen er 25 vliegtuigen minder worden ingezet en vanaf april zullen er van de 445 beschikbare toestellen tien aan de grond blijven staan. Door deze maatregel zal de maandelijkse groei van de luchtvaartmaatschappij tot maart omlaag gaan van negen naar vier procent.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button