fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuws

Pilotenstaking dreigt bij Air France

Piloten van Air France staken mogelijk volgende week, meldt de Franse krant Les Echos. Drie pilotenvakbonden hebben opgeroepen om op 11 januari actie te voeren, naar aanleiding van een incident eerder deze week.

Purser
De gezagvoerder van een Air France-vlucht weigerde te vertrekken toen bleek dat de purser niet kwam opdagen, vanwege ziekte. Het ontbreken van een purser op vluchten is volgens veiligheidsvoorschriften niet toegestaan. Voor de gezagvoerder was dit reden om de vlucht te schrappen.

Vertrekken
Air France weigerde een vervangende purser te regelen en drong erop aan alsnog te vertrekken. De vakbonden zijn ontevreden over de gang van zaken en roepen nu op om actie te voeren. “Wij kunnen niet tolereren dat ons uit naam van de winstgevendheid schendingen van de veiligheidsregels worden opgelegd”, aldus de voorzitter van een van de bonden.

Ook bij KLM dreigt volgende week een staking. Een deel van het cabinepersoneel legt mogelijk het werk neer.

In de aanbieding: KLM-staart op houten voetstuk

Nieuw in de webshop van Up: de KLM-staart op een houten voetstuk. Haal deze leuke toevoeging voor bijvoorbeeld je bureau in huis. Een must have voor alle KLM-fans! Bestel nu voor €29,95 inclusief verzending!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button