AirlinesLiefhebberNieuwsNL nieuwsSchiphol Airport

Schiphol in top 10 van meest efficiënte luchthavens

Schiphol staat op de achtste plaats in de categorie van meest efficiënte luchthavens die meer dan 30 miljoen passagiers per jaar ontvangen, zo blijkt uit OAG’s jaarlijkse punctualiteitslijst.

Vliegveld
Op de nummer één van meest efficiënte vliegvelden die meer dan 30 miljoen passagiers per jaar ontvangen staat Tokyo Haneda, daar vertrokken 86,75 van de vluchten op tijd. Op de tweede plaats staat het Aeropuerto Adolfo Suárez vliegveld in Madrid met 83,63 procent en de derde plaats is voor het Hartsfield-Jackson International Airport met 82,38 procent. Net boven Schiphol staat Chicago O’Hare en op de negende plaats komt Frankfurt. De luchthaven in Amsterdam heeft een percentage van 77,09 op tijd vertrekkende vluchten.

Japan
De meest punctuele netwerkluchtvaartmaatschappij is Japan Airlines, zij voerden in totaal 85,27 procent van alle vluchten op tijd uit. Op de tweede plaats staat ook een Japanse maatschappij, All Nippon Airlines met 83,81 procent en de derde plaats is voor Delta Air Lines met 82,76 procent. KLM komt niet in de top 20 voor.

AirBaltic
De categorie voor niet-netwerk gebonden luchtvaartmaatschappijen kwam AirBaltic als winnaar uit de bus met 90 procent aan vluchten die op tijd uitgevoerd werden. In de categorie low-cost airlines kwam Vueling het beste uit de bus.

OAG
Oag staat voor Official Airline Guide en verzamelt allerhande informatie met betrekking tot luchtvaart. Jaarlijks stellen zij lijsten samen van de meest punctuele luchtvaartmaatschappijen en meest efficiënte vliegvelden. De lijst wordt ieder jaar door OAG samengesteld op basis van 57 miljoen vluchtgegevens.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen