fbpx
AirlinesBestellingenLiefhebberNieuws

Southwest Airlines bestelt 40 Boeing 737 MAX 8’s

Het Amerikaanse Southwest Airlines meldt dat het een bestelling plaatst voor 40 Boeing 737 MAX 8’s en stelt de levering van 23 Boeing 737 MAX 7’s uit naar een later moment wegens “strategische groei redenen”.

Bestelling
De low-cost maatschappij Southwest Airlines heeft de optie tot kopen van 40 Boeing 737 MAX 8 toestellen omgezet in een echte bestelling. Vijftien van de toestellen moeten in 2019 geleverd worden en de resterende 25 vliegtuigen in 2020.

Uitgesteld
Daarnaast stelt de airline de levering uit van 23 Boeing 737 MAX 7’s die in de periode van 2019 tot 2021 geleverd zouden worden. Southwest Airlines wil nu twaalf toestellen in 2023, en elf toestellen in 2024 ontvangen.

Toekomst
De bestelling van de 40 MAX 8’s en de verplaatsing van de levering van de MAX 7’s zijn volgens de luchtvaartmaatschappij nodig “ten ondersteuning van toekomstige groeimogelijkheden en modernisering van de vloot tegen gunstige economische voorwaarden”.

210
Met de nieuwe order van de 40 toestellen komt het totaal aantal bestellingen van Southwest Airlines voor de Boeing 737 MAX 8 op 210 te liggen. In augustus van vorig jaar ontving de maatschappij het eerste toestel.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button