AirlinesIndustrieNieuwsProfessional

Aanklacht ingediend om faillissementsverkoop Niki

Het is nog niet duidelijk of de overname van Niki door IAG daadwerkelijk doorgaat. FairPlane, een schadeclaimbedrijf voor vliegtuigpassagiers probeert de verkoop tegen te houden. De partij heeft een aanklacht ingediend omdat de faillissementsonderhandelingen van Oostenrijk naar Duitsland zijn verplaatst.Duitsland
Het in Oostenrijk gehuisveste Niki zou nog financieel gezond zijn geweest toen airberlin failliet ging. Doordat de uitverkoop van airberlin, moedermaatschappij van Niki, in Duitsland werd geregeld, liep de Oostenrijkse vakantievlieger een overbruggingslening mis om langer door de te vliegen.

Niki was volgens FairPlane niet interessant voor de Duitse markt. De focus was op de gevolgen voor Berlijn en er is te weinig rekening gehouden met de belangen van passagiers.

Uitspraak
De aanklacht wordt behandeld door de Berlijnse rechtbank. Binnenkort volgt de uitspraak en moet duidelijk worden wat de gevolgen zullen zijn voor de gemaakte afspraken. Het Britse luchtvaartconcern IAG kocht Niki, om luchtvaartmaatschappij Vueling mee uit te breiden.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.