AirlinesFrequente reizigerNieuwsVliegvelden

EasyJet voert eerste vlucht vanaf Berlijn Tegel uit

EasyJet heeft vanochtend de eerste vlucht vanaf luchthaven Berlijn Tegel uitgevoerd. De low-cost carrier vloog met een A320 naar München. Vanaf dit weekend vliegt easyJet naar negentien bestemmingen vanaf Tegel.

Met de vluchten vult easyJet de ruimte die overblijft nadat airberlin failliet ging. Onder andere tussen Tegel en München en Düsseldorf wordt veel capaciteit ingezet; tussen Tegel en Düsseldorf gaan wekelijks veertig vluchten in beide richtingen.

De eerste vlucht naar München werd in Berlijn feestelijk uitgeleide gedaan. Door een waterboog van de luchthavenbrandweer vertrok het toestel van de gate. Na een vlucht van een uur landde de Airbus met 156 personen aan boord in München.

Plannen
Met luchthaven Tegel heeft easyJet grootse plannen. De maatschappij wil in de zomer het aantal bestemmingen verdubbelen, stelt een woordvoerder van de maatschappij tegen de Berliner Morgenpost. “Dit is de start van een nieuw avontuur””, aldus de zegsman.

Uitbouwen
De komende tijd bouwt easyJet de basis op Tegel flink uit; in totaal komen er 25 vliegtuigen te staan. Vanaf zondag 7 januari worden zes toestellen toegevoegd. De maatschappij heeft ook een basis op luchthaven Schönefeld in Berlijn.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen