fbpx
Frequente reizigersKLMNieuwsNL Nieuws

KLM verwacht weinig verstoringen door staking maandag

KLM gaat ervan uit dat zij de dienstregeling maandag ‘vrijwel geheel’ kan uitvoeren, ondanks de aangekondigde 24 uursstaking bij het cabinepersoneel. Dat laat een woordvoerder van KLM desgevraagd aan Up in the Sky weten.

Pursers
FNV Cabine, die de staking organiseert, ziet de actiedag met vertrouwen tegemoet. “We hebben signalen dat de actiebereidheid, met name onder de (senior)pursers, groot is,” laat bestuurster Birte Nelen desgevraagd weten.

Last
De vakbond heeft al het cabinepersoneel opgeroepen het werk maandag tussen 00:01 uur en 23:59 uur in de nacht, neer te leggen. “KLM doet er alles aan om ervoor te zorgen dat de klanten zo min mogelijk last hebben van de staking,” aldus de woordvoerder van de maatschappij. De andere -grotere- vakbond, de VNC, doet vooralsnog niet mee.

Reisinformatie
“Als er toch gevolgen zijn in de vorm van annuleringen of vertragingen informeert KLM klanten zo spoedig mogelijk”, meldt de woordvoerder. Verder raadt de maatschappij reizigers aan de website goed in de gaten te houden voor actuele reisinformatie. “In het geval van verstoringen doen wij ons uiterste best om alle klanten, hun bagage, maar ook de vracht zo snel mogelijk op de juiste bestemming te krijgen.”

Onverstandig
KLM noemt de stakingsoproep van de FNV ‘onredelijk en onverstandig’ en roept de bond andermaal op van de actie af te zien. Eerder dreigde KLM met juridische stappen om de staking te voorkomen, maar heeft dat niet gedaan. Ondertussen zit KLM met de VNC om tafel om alsnog te komen tot een nieuwe cao; waar het hele conflict tussen KLM en de cabinebonden om draait.

Geduld
Voor de VNC is het wel deze week erop of eronder en moet KLM ‘kleur bekennen’. “Gaat KLM voor een gebalanceerde uitkomst via de dialoog of voor de harde confrontatie, aldus de cabinebond op de website. Tegelijkertijd vraagt de VNC haar leden om ‘geduld en begrip’. Voor FNV Cabine is dat geduld op. “Na anderhalf jaar praten is de maat vol.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button