AirlinesIndustrieNieuwsProfessional

Door nieuwe vliegtuigen geen inhuur meer bij Norwegian

Passagiers van Norwegian hoeven in 2018 niet bang te zijn dat hun vlucht door piekdrukte niet doorgaat. De maatschappij is beter voorbereid dan in 2017 en hoeft geen extra capaciteit in te huren. Dit zegt ceo Bjorn Kjos tegen persbureau Reuters.Norwegian annuleerde in de zomer van 2017 een aantal vluchten omdat er te weinig piloten waren. Een grote groep reizigers strandde hierdoor op hun vertrekluchthavens. Om hen toch te kunnen vervoeren, leasede Norwegian extra capaciteit. Dit kostte de maatschappij volgens Reuters ongeveer 1 miljard Noorse Kronen (10 miljoen euro).

Voorbereid
Voor 2018 verwacht ceo Bjorn Kjos geen problemen. “We zijn veel beter voorbereid op 2018 dan we vorig jaar waren”, stelt hij. Het inhuren van extra capaciteit is niet nodig, zegt Kjos. “We zijn volledig voorzien, ook met crews”, aldus de ceo.

Nieuwe toestellen
Norwegian voegt dit jaar nog ongeveer 25 nieuwe toestellen van Boeing toe aan de vloot. Het bedrijf heeft nog een lopende order voor 787’s en 737 MAX’ staan bij de vliegtuigbouwer.

Argentinië
De Noorse carrier begint in het eerste kwartaal met vluchten in Argentinië. Norwegian Argentina krijgt nog in januari het eerste toestel en mag meer dan honderd routes openen.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.