AirlinesFinancieelOverig nieuws

‘Singapore Airlines geïnteresseerd in overname Air India’

Luchtvaartmaatschappij Singapore Airlines en de Indiase industriereus Tata Group overwegen om een bod uit te brengen op Air India. Dat meldt de ceo van low-cost carrier Vistara Air, een Indiase joint-venture van beide bedrijven, volgens Reuters.

Verkoop
Air India is eigendom van de Indiase staat en staat te koop. De maatschappij draait al jarenlang verlies en kost de Indiase overheid veel geld. De overheid stemde in juni 2016 in met het verkopen van de carrier. Concreet onderhandelingen zijn er nog niet geweest.

Open mind
Volgens Leslie Thng, ceo van Vistara, zijn Singapore en Tata bereid om een bod op Air India te doen. “Ze houden een open mind”, zei Thng vrijdag op een persconferentie.

Tata
Tata group liet eerder al weten wel interesse te hebben in het overnemen van de Indiase flagcarrier. Samen met Singapore Airlines richtte het bedrijf in 2015 Vistara Air op. De low-cost carrier groeide in korte tijd uit tot de zesde Indiase airline.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button