fbpx
AirlinesNaast het nieuwsProfessionalVliegvelden

Vluchten tussen Rusland en Egypte weer toegestaan

Reguliere vluchten tussen Rusland en Egypte worden weer toegestaan. De Russische president Vladimir Poetin heeft dat besloten, melden Russische media. Sinds 2015 werd tussen beide landen niet meer op reguliere basis gevlogen.

Het vliegverbod werd ingesteld nadat een Egyptische terreurcel in oktober 2015 een vliegtuig van de Russische maatschappij Metrojet opblies. De A321 was op weg van Sharm el Sheikh naar Sint Petersburg. Alle 224 inzittenden van het toestel kwamen om het leven. Veel van hen waren Russen.

Verbod
Al vrij snel na de crash verbood de Russische regering alle vluchten van en naar Egypte. De toeristenindustrie in Egypte had veel last van de aanslag, omdat ook andere maatschappijen niet naar Egypte vlogen. In 2017 werden chartervluchten van en naar Rusland alweer mondjesmaat toegestaan.

Onderhandelingen
Egyptische bronnen melden aan Reuters dat in februari alweer gevlogen kan worden tussen Caïro en Moskou. Daarna moet nog onderhandeld worden over het hervatten van vluchten naar vakantiebestemmingen Sharm el Sheikh en Hurghada.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button