AirlinesFrequente reizigerNieuws

Wizz Air wint groeistrijd van low-cost carriers

De Hongaarse low-cost carrier Wizz Air noteerde in december 2017 de grootste groeicijfers van alle grote Europese low-cost carriers. De maatschappij bleef Norwegian, easyJet en Ryanair met afstand voor. Dit blijkt uit een analyse van de vervoerscijfers van de maatschappijen.Wizz vervoerde in december 2,2 miljoen passagiers. Dat is bijna twintig procent meer dan in december 2016, toen nog 1,8 miljoen reizigers vervoerd werden. Het aantal stoelen ging bij de Hongaarse carrier met ruim 19 procent omhoog. Door de grote toename in het aantal stoelen bleef de procentuele stijging van de loadfactor beperkt; die ging van 87,3 procent naar 87,5 procent.

Plek 2
De andere grote low-cost carriers leggen het met duidelijke cijfers af tegen de groei van Wizz. Norwegian eindigt als tweede met een procentuele groei van 12 procent. De Noorse maatschappij blijft daarmee wel Ryanair voor, wat een groei van ‘slechts’ tien procent noteerde. Voor de Ierse low-cost gigant is dat de laagste groei sinds 2014.

EasyJet
Met tien procent groeide Ryanair nog wel sterker dan easyJet. De Britse carrier groeide met 5,5 procent en eindigde daarmee op plek 4 van de low-cost carriers. De capaciteit bij easyJet ging met 7,8 procent omhoog.

Vervoerde passagiers
Gemeten naar het aantal vervoerde passagiers blijft Ryanair wel de grootste maatschappij, met 10 miljoen vervoerde passagiers. EasyJet vervoerde 5,8 miljoen reizigers door heel Europa. Norwegian vloog 2,4 miljoen reizigers over de wereld. Wizz sluit in absolute aantallen de rij, met ‘slechts’ 2,2 miljoen.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.