fbpx
NieuwsProfessionalVliegtuigen

‘Boeing in gesprek met Brazilië over Embraer’

Boeing is in gesprek met de Braziliaanse autoriteiten over de mogelijke overname van Embraer. Dit meldt The Wall Street Journal, naar aanleiding van bronnen dichtbij de gesprekken.

Het lijkt een nieuwe poging van Boeing om de zorgen bij de overheid, voor een gehele overname, weg te nemen. Voordat Boeing -een deel van- Embraer kan overnemen, moet de Braziliaanse overheid eerst akkoord gaan.

Opties
Voor de overheid is een gehele overname van Embraer eigenlijk geen optie, mede vanwege de rol die de vliegtuigbouwer heeft als leverancier van militaire vliegtuigen. Een optie waarbij alleen de civiele tak wordt overgenomen leek meer kans van slagen te hebben. Eerder deze week leek het erop dat een overname al van tafel was, en samenwerking de beste uitkomst is voor beide partijen.

Airbus
Boeing lijkt concurrent Airbus te willen volgen. Airbus nam minder dan drie maanden geleden een meerderheidsbelang in het Canadese Bombardier. De Europese vliegtuigbouwer wil zijn positie op de markt voor short-haul vliegtuigen verstevigen. Boeing probeert met de E-Jet, een toestel dat dezelfde markt bedient, de concurrentiepositie te verstevigen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button