AirlinesIndustrieNieuwsVliegtuigtype & -bouwer

‘Chinese order voor 100 Airbussen op handen’

Airbus overlegt met China over de verkoop van honderd toestellen aan Chinese maatschappijen. Dit melden bronnen rond de onderhandelingen aan persbureau Reuters. De deal zou volgende week openbaar gemaakt worden.De Franse president Emmanuel Macron brengt volgende week een bezoek aan China. Een staatsbezoek wordt vaak door vliegtuigbouwers aangegrepen om nieuwe orders bekend te maken. Met Macron reist volgens Reuters een handelsdelegatie van vijftig mensen mee, met daarbij ook vertegenwoordigers van Airbus.

10 Miljard
De order voor China zou bestaan uit meer dan 100 vliegtuigen en is meer dan 10 miljard dollar waard. De prijs kan nog hoger uitvallen, afhankelijk van de verdeling tussen narrow- en widebody’s. Concrete vliegtuigtypen of maatschappijen worden door de bronnen niet genoemd.

Voorbeeld
Als er een order aangekondigd wordt, volgt Airbus het voorbeeld van Boeing. De Amerikaanse vliegtuigbouwer kondigde in november tijdens het staatsbezoek van de Amerikaanse president Trump aan China ook een grote order voor 300 toestellen aan. Volgens CNN ging het uiteindelijk om verkopen die al aangekondigd waren, of om vliegtuigen die voor een anonieme koper in de orderboeken stonden.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.