AirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Turkish tekent voor A350’s

Turkish Airlines koopt twintig A350-900’s. De maatschappij tekende vrijdag bij een staatsbezoek aan Frankrijk een intentieverklaring voor de vliegtuigen.Naast de twintig toestellen is ook een optie voor vijf extra toestellen opgenomen in het contract. De tweemotorige Airbussen moeten voor Turkish een sleutelrol gaan spelen in de bedrijfsvoering. “We zijn verheugd om te kunnen vertrouwen op de A350”, aldus bestuursvoorzitter İlker Aycı van Turkish Airlines.

Volgens de bestuursvoorzitter onderhandelt Turkish nog met Airbus over een grotere rol voor de Turkse industrie in de productie van de A350. “Dat is een grote bonus voor de sector”, stelt hij. De toestellen worden volgens Turkish aangedreven door motoren van Rolls-Royce.

Hoe Turkish de cabine van de toestellen inricht, is nog onduidelijk. De maatschappij biedt op dit moment alleen een economyclass en een businessclass aan. In de Boeing 777 bood de maatschappij ook economy comfort aan, maar dat is inmiddels verleden tijd.

Dreamliner
De A350 komt bij Turkish naast de 787 van concurrent Boeing. In 2016 tekende Turkish al een overeenkomst voor veertig Dreamliners. De nieuwe generatie vliegtuigen moet de oudere A330’s en A340’s vervangen.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.