Frequente reizigerNieuwsVeiligheid

Mogelijk alcohollimiet vliegvelden Verenigd Koninkrijk

Mogelijk komt er een alcohollimiet op vliegvelden in het Verenigd Koninkrijk, zo schrijft de BBC.

Beperking
Als de nieuwe wet wordt geïntroduceerd dan kunnen er beperkingen worden gelegd op de tijden dat er alcohol wordt verkocht op de luchthavens. Ook komt er de mogelijkheid om bars te sluiten die de limieten overschrijden.

Onderzoek
In 2017 bleek uit een rapport van het Britse Huis van Afgevaardigden dat bij veel incidenten op vliegvelden alcohol in het spel was. Onderzoek van de BBC toonde aan dat er een toename was in de arrestaties van dronken passagiers. Het Britse Home Office zegt dat reizigers van hun vakantie moeten kunnen genieten zonder dat de vlucht verstoord wordt door dronken mensen.

Straf
Dronken passagiers kunnen in Engeland momenteel een gevangenisstraf krijgen tot twee jaar of een boete.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen