fbpx
Frequente reizigersNieuws

Dalende cijfers in 2017 voor luchthaven Antwerpen

De internationale luchthaven van Antwerpen ontving in 2017 minder passagiers dan in 2016 en ook het aantal vliegbewegingen daalde met negen procent, zo meldt de luchthaven van Antwerpen.

Passagiers
In 2017 daalde het aantal passagiers dat via de Antwerpse luchthaven reisde met één procent. Afgelopen jaar vlogen 273.167 passagiers via het vliegveld tegenover 276.523 reizigers in 2016. Ook het aantal vliegbewegingen daalde van 41.403 bewegingen in 2016 naar 37.511 afgelopen jaar. Dat is een daling van negen procent.

Redenen
Volgens de luchthaven hebben de dalende cijfers een reden. In 2016 zorgde de aanslagen in Brussel ervoor dat er zo’n 20.000 extra passagiers via Antwerpen vlogen. Als deze extra reizigers niet zouden worden meegeteld zou de Antwerpse luchthaven afgelopen jaar een stijging van zes procent ten opzichte van 2016 kunnen optekenen. De onzekerheden bij CityJet en VLM zorgden voor minder passagiers op vluchten naar Londen City.

Toekomst
Marcel Buelens, de ceo van luchthavens Antwerpen en Oostende-Brugge zegt over de toekomst: “het is duidelijk dat steeds meer mensen opteren voor de vele voordelen van de Vlaamse regionale luchthavens. In 2018 zullen wij verder bouwen op de recente ontwikkelingen en nieuwe uitdagingen niet uit de weg gaan. Zo is er nog werk aan de winkel wat betreft bereikbaarheid en naamsbekendheid in het buitenland om meer inkomende bezoekers aan te trekken.”

Top
Volgens de jaarcijfers van de Antwerpse luchthaven was september de topmaand van 2017 met 27.758 reizigers. De topbestemming was Londen City. Vanaf de luchthaven vliegen drie maatschappijen naar 13 bestemmingen. In totaal werkten er afgelopen jaar 74 mensen op het vliegveld.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button