fbpx
Frequente reizigersNieuws

Amsterdam in 2017 nr.1 bestemming vanaf Londen City

Afgelopen jaar groeide het aantal passagiers dat tussen Londen City en Schiphol reisden met zestien procent. Door de terugkeer van KLM in januari van vorig jaar en de verhoogde vliegfrequenties van Flybe was deze route het meest populair in 2017, zo meldt het vliegveld Londen City.

Passagiers
Afgelopen jaar reisden in totaal 4.511.104 passagiers via het een na kleinste vliegveld in en rondom Londen. Volgens de ceo van Londen City Airport, Robert Sinclair is het aantal passagiers met bijna de helft gestegen sinds 2012.

5
De top vijf routes die vanaf Londen City werden gevlogen in passagiersaantallen ziet er als volgt uit. Op nummer Ć©Ć©n staat Amsterdam met 595.000 passagiers. De tweede plek is voor Edinburgh met 483.00 reizigers. Met 468.000 reizigers komt Dublin op de derde plaats. ZĆ¼rich staat op de vierde plek met 401.000 passagiers. De hekkensluiter met 247.000 reizigers is Milaan Linate.

Stijging
De route tussen Londen City en Milaan Linate stijgt van de tiende plek naar de vijfde plaats met een groei van 37 procent aan reizigers. Het aantal passagiers van en naar ZĆ¼rich steeg met vier procent en de route tussen Londen City en Frankfurt werd door drie procent meer reizigers gevlogen dan in 2016.

2018
In het voorjaar van 2018 wordt er een nieuwe bestemming toegevoegd die vanaf Londen City gevlogen wordt. Vanaf 25 maart zal TAP Air Portugal zes keer per week tussen Londen City en Porto vliegen.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button