Frequente reizigerNieuwsNL nieuwsSchiphol

Bijna 70 miljoen reizigers Schiphol in 2017

Afgelopen jaar reisden er 68,4 miljoen passagiers via Schiphol, een stijging van 7,7 procent ten opzichte van vorig jaar, zo meldt de luchthaven.Groei
Uit de voorlopige cijfers van de Royal Schiphol Group blijkt dat 68,4 miljoen passagiers via de luchthaven in Amsterdam reisden. Het aantal vliegbewegingen nam toe met 3,7 procent naar 496.747 en ook het vrachtvolume steeg met 5,4 procent naar 1,75 miljoen ton aan afgehandelde vracht.

Bestemmingen
Vanuit de Amsterdamse luchthaven werd er op 326 verschillende bestemmingen gevlogen, waarvan er 305 reizigersbestemmingen en 21 bestemmingen die enkel door vrachtvluchten werden aangedaan. Afgelopen jaar werden vier nieuwe bestemmingen toegevoegd die vanaf Schiphol bereikbaar waren.

Eindhoven
Uit dezelfde voorlopige cijfers van de Royal Schiphol Group blijkt dat ook Eindhoven Airport een groei van 19,4 procent noteerde in het aantal reizigers dat via de Brabantse luchthaven reisden. In totaal kozen 5,7 miljoen passagiers om via het vliegveld in Eindhoven te vliegen. Ook het aantal vliegbewegingen steeg met 11,7 procent naar 36.470. Het totaal aantal bestemmingen die vanaf Eindhoven aangedaan werd groeide met zes nieuwe bestemmingen naar 81.

Rotterdam
Ook het Rotterdam The Hague Airport zag het aantal reizigers naar 1,7 miljoen stijgen, een groei van 5,3 procent. Het aantal vliegbewegingen daalde met 17,9 procent naar 14.343. Doordat er twee bestemmingen afgelopen jaar zijn weggevallen komt het aantal bestemmingen die via het vliegveld van Rotterdam te bereiken zijn op 36.

Voorlopig
De definitieve cijfers van de Royal Schiphol Group worden bij publicatie van de jaarcijfers op 16 februari van dit jaar bekend gemaakt.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.