fbpx
LiefhebberNieuws

Brussels Airport beleeft een recordjaar in 2017

Afgelopen jaar beleefde Brussels Airport een recordjaar. Het aantal passagiers dat via de luchthaven reisde werd verbroken evenals het dag- en maandrecord. Ook het aantal ton afgehandelde vracht was nog nooit zo hoog, zo meldt de Brusselse luchthaven.

Passagiers
Afgelopen jaar reisden 24.783.911 passagiers via Brussels Airport. Dat is een stijging van 13,7 procent ten opzicht van vorig jaar toen er 21,8 miljoen passagiers werden verwelkomd. Het laatste record stamde uit 2015 toen er 23,5 miljoen reizigers via Brussels Airport vlogen. De inzet van grotere vliegtuigen op verschillende routes, het uitgebreidere aanbod van reisbestemmingen en het verhoogde aantal vluchtfrequenties zorgden volgens het vliegveld voor de hoge passagierscijfers.

Recordmaand
Met 2,5 miljoen passagiers werd juli de meest succesvolle maand voor de luchthaven. Nooit eerder werden er zoveel passagiers in een maand op de luchthaven ontvangen. In de maand juli viel ook het dagrecord van 2017. Op 28 juli reisden er 94.305 passagiers via Brussels Airport. Met een ruime 1,7 miljoen reizigers was de decembermaand van vorig jaar de drukste laatste maand van het jaar dat het vliegveld heeft meegemaakt.

Vracht
Het laatste record dat werd verbroken is het aantal ton vracht dat afgelopen jaar via de luchthaven werd vervoerd. Dat eindigde op 535.634 ton, een stijging van 8,3 procent ten opzichte van vorig jaar en het hoogste volume in de laatste tien jaar.

Vliegbewegingen
Op Brussels Airport werden er 237.888 vliegbewegingen uitgevoerd in het afgelopen jaar. Dat is een stijging van 6,3 procent ten opzichte van 2016. Kijkende naar het recordjaar 2015, dan is het aantal vliegbewegingen met 0,7 procent afgenomen. De bezettingsgraad van de vluchten steeg van 113 personen per vlucht in de afgelopen twee jaar naar 120 passagiers per vlucht in het afgelopen jaar. Door het winterweer nam het aantal vluchten afgelopen december met 5,1 procent af ten opzichte van het jaar daarvoor.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button