AirlinesInnovatieLiefhebberNieuws

Emirates en Etihad doen het samen veilig

De twee concurrerende luchtvaartmaatschappijen Etihad en Emirates hebben een intentieverklaring getekend om samen te werken op het gebied van beveiliging en veiligheid in de luchtvaart, zo meldt Etihad.Informatie
Een van de belangrijkste punten in de verklaring is het delen van informatie tussen de veiligheidsdivisie van Emirates en de Etihad Aviation Group. Daarnaast willen ze op operationeel vlak, zowel binnen als buiten de Verenigde Arabische Emiraten, de handen ineen slaan om de reizigers een zo veilig mogelijke reis te bieden.

Training
Emirates gaat de veiligheidstrainingen en educatieprogramma’s die zij ontwikkeld hebben met Etihad delen en helpen bij het opzetten van beveiligingsescortes. In de toekomst is het de bedoeling dat Emirates meehelpt in het opzetten van Etihad’s eigen beveiligingsopleidingscentrum.

Ondertekening
De intentieverklaring werd op maandag 8 januari ondertekend door Sir Tim Clark, de president van Emirates Airline, en Tony Douglas, de ceo van de Etihad Aviation Group. De verklaring werd ondertekend in de aanwezigheid van Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, voorzitter van van Emirates Airlines en Hamad Abdulla Al Shamsi, vicevoorzitter van Etihad Aviation Group.
Beide voorzitters zien de samenwerking als “historisch”. Al Shamsi van Etihad ziet het als een “belangrijke symbolische en strategische samenwerking waarin beide partijen grote verantwoordelijkheid dragen voor een constante veiligheid voor de miljoenen reizigers wereldwijd”.

Eerste
Het is de eerste samenwerking tussen de twee concurrerende luchtvaartmaatschappijen. Emirates is de nationale airline van Dubai, terwijl Etihad de nationale maatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten is. Emirates heeft zijn basis in Dubai en Etihad in Abu Dhabi.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.