fbpx
IncidentenLiefhebberNieuws

Vrouwen met 17,1 KG drugs opgepakt op Brussels Airport

Op Brussels Airport zijn twee vrouwen, die los van elkaar reisden, opgepakt wegens drugssmokkel. In totaal wilden de vrouwen 17,1 kilo aan verdovende middelen meesmokkelen, zo meldt nieuwswebsite bruzz.

Cocaïne
De eerste drugskoerier die werd opgepakt was een 28-jarige Britse vrouw die vanuit Montego Bay uit Jamaica op de luchthaven van Brussel was geland. In haar bagage trof de politie, verstopt in pakken bakmeel, 12,7 kilo cocaïne aan. De onderzoeksrechter vorderde een aanhoudingsbevel voor de vrouw uit voor bezit en invoer van verdovende middelen in het kader van een vereniging.

Heroïne
Een Amerikaanse vrouw van 50 jaar die vanuit Maputo in Mozambique via Doha op Brussels Airport landde, was de tweede drugskoerier die de politie kon arresteren. De vrouw had verschillende pakketten heroïne in haar hand- en ruimbagage verstopt. In totaal vervoerde zij 4,4 kilo aan harddrugs.

Parket
De Amerikaanse vrouw werd door het parket van Halle-Vilvoorde voor de onderzoeksrechter geleid voor dezelfde aanklachten als de eerste opgepakte vrouw; het bezit en vervoer van verdovende middelen in het kader van een vereniging. In de loop van de dag wordt de 50-jarige vrouw verhoord en wordt er een beslissing genomen over haar verder aanhouding.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button