IndustrieLiefhebberNieuws

Airbus voert productie A320 in Chinese fabriek op

Tijdens de handelsmissie van Frankrijk aan China heeft Airbus in het bijzijn van de Franse president Macron een intentieverklaring getekend met de ‘National Development and Reform Commission of China’ (NDRC) om de ontwikkeling en industriële samenwerking in de Chinese fabriek in Tianjin verder uit te breiden, zo meldt Airbus.Productie
Op dezelfde dag tekende Airbus en de Chinese partners van de Franse vliegtuigbouwer een overeenkomst om de productie van de Airbus A320 toestellen, die in de fabriek in Tianjin worden gemaakt, op te voeren. Op dit moment worden er vier toestellen van de A320 familie per maand geproduceerd in de Chinese fabriek.

2020
Tegen het begin van 2019 zou de productie opgevoerd moeten zijn naar vijf toestellen per maand en in de eerste maanden van 2020 moet de fabriek maandelijks zes toestellen van de A320 familie produceren. Sinds de opening van de fabriek in Tianjin produceerde Airbus daar 354 vliegtuigen van de A320 familie.

Handelsmissie
Tijdens de handelsmissie hoopt Airbus een deal met het Chinese staatsbedrijf China Aircraft Leasing Group te sluiten voor zo’n 100 toestellen. Daarnaast wil Airbus Chinese luchtvaartmaatschappijen overtuigen om de noodlijdende A380 superjumbo’s te kopen. Als dat zou lukken kan Airbus de productie van de A380 veilig stellen.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.