fbpx
AirlinesLiefhebberNieuws

Bijna 12 miljoen passagiers voor Finnair in 2017

De nationale luchtvaartmaatschappij van Finland vervoerde het afgelopen jaar ruim 11,9 miljoen passagiers, een stijging van 9,6 procent, zo meldt Finnair.

Europa
Het merendeel van de vervoerde passagiers reisden binnen Europa, zo’n 7,35 miljoen reizigers vlogen met Finnair, een stijging van tien procent. Volgens de maatschappij komt dat door de verhoogde capaciteit op vluchten naar Stockholm, Kopenhagen en Berlijn. De bezettingsgraad steeg met 2,1 procent naar 80,7 procent.

Finland
Op de binnenlandse vluchten daalde de bezettingsgraad met 1,7 procent naar 67,4 procent. Het aantal reizigers dat binnen het Finland vlogen steeg lichtjes met 1,1 procent naar 2,1 miljoen vervoerde passagiers.

Daling
Het aantal ton aan vervoerde vracht binnen Finland daalde met 47,6 procent ten opzichte van 2016. Over de hele lijn genomen steeg de vervoerde vracht met 9,7 procent naar 139.639,9 ton. Vooral de vrachtvluchten naar Azië trokken aan en zorgden voor een stijging van veertien procent ten opzichte van het jaar daarvoor.

December
De laatste maand van 2017 was in vergelijking met december van het jaar daarvoor succesvoller. Het aantal vervoerde passagiers steeg met dertien procent naar ruim 950.000 passagiers. Het vrachtvervoer steeg met 34,6 procent naar 12.009,7 ton.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button