fbpx
AirlinesLiefhebberNieuws

Malaysia Airlines met A380 tussen Sydney en Kuala Lumpur

Malaysia Airlines vliegt op gezette data met een Airbus A380 tussen Kuala Lumpur en Sydney. De vluchten zullen tussen maart en juli gevlogen worden, zo meldt de Autralische website Australian business traveller.

Data
In de periode van 31 maart tot en met 1 juli zet Malaysia Airlines de superjumbo in op de route tussen Kuala Lumpur en Sydney.  De luchtvaartmaatschappij zet de A380 in op de tot nu toe bekend gemaakte data: 31 maart, 1 april, 13, 14 en 15 april, 23, 24 en 25 juni alsook 30 juni en 1 juli. De vlucht tussen beide steden duurt negen uur.

Piek
De A380 wordt ingezet op piekmomenten zoals het paasweekend in april en tijdens de New South Wales schoolvakantie.

A380
De Airbus A380 is een superjumbo die plaats biedt aan maximaal 853 passagiers verdeeld over twee verdiepingen. Het toestel heeft een vleugelspanwijdte van 79,75 meter en een lengte van 72,72 meter. Vanaf de grond is de A380 24,09 meter hoog. Met een maximale belading kan het vliegtuig een afstand van 10.400 kilometer overbruggen.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button