fbpx
LiefhebberNaast het nieuws

Minder vliegbewegingen vliegveld Oostende-Brugge in 2017

In het afgelopen jaar noteerde de internationale luchthaven Oostende-Brugge 22.708 vliegbewegingen. Dat is een daling van zes procent ten opzichte van 2016 toen er 24.183 vluchten werden uitgevoerd, zo meldt de luchthaven.

Passagiers
Het aantal passagiers dat via het vliegveld in 2017 reisden komt neer op 365.345 reizigers. Dat is een daling van zestien procent ten opzichte van 2016. Door de aanslagen in Brussels van maart 2016 vlogen er 120.000 extra passagiers via Oostende. Als deze extra reizigers niet worden meegerekend zou het vliegveld een groei van vijftien procent noteren.

Cargo
Afgelopen jaar werd vanaf de luchthaven in Oostende 23.369 ton aan vracht vervoerd. Dit is een stijging van vijf procent ten opzichte van 2016 toen er 22.224 ton vracht werd vervoerd.

Zomer
Komende zomer vliegt Tui Fly vanaf het vliegveld naar vier nieuwe bestemmingen. Het gaat over vluchten naar Sharm el Sheikh, Hurghada, Corfu en Djerba.

Top
Volgens de cijfers van het vliegveld Oostende-Brugge was augustus de drukste maand van het afgelopen jaar met 54.390 passagiers. De bestemming waar de meeste reizigers naartoe vlogen was Alicante. In totaal werkten vorig jaar 109 mensen op het vliegveld. Er wordt op 25 bestemmingen gevlogen vanaf het vliegveld dat aan de Belgische kust ligt.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button