LiefhebberMilitairNaast het nieuwsNL nieuwsOpmerkelijkSchiphol Airport

Nieuwe 737-800 van Poolse luchtmacht op Schiphol-Oost

De nieuwe Boeing 737-800 van de Poolse luchtmacht bezoekt vandaag Schiphol-Oost. Het toestel landt vandaag in totaal twee keer op de Amsterdamse luchthaven.

VIP
De website warnesysworld meldt dat de Poolse overheid de Boeing inzet om belangrijke personen te vervoeren. Het vliegtuig werd op 15 november 2017 met een formele ceremonie verwelkomd op het Warschau-Okecie vliegveld. Daar werd het toestel gedoopt tot ‘Marshal Józef Piłsudski’.

China
De eerste vlucht vond plaats op 13 april van het afgelopen jaar. In eerste instantie zou het toestel naar de Chinese luchtvaartmaatschappij ‘9 Air’ gaan. Het toestel was al in de kleuren van de maatschappij gestoken, maar werd nooit afgenomen. Uiteindelijk werd het aan de Poolse regering verkocht.

Route
Vanuit de fabriek van Boeing in Seattle, werd het vliegtuig via Balitmore naar Dinard in Frankrijk gebracht om daar de kleuren van de Poolse luchtmacht te krijgen. Op 11 november 2017 vloog het toestel een eerste vlucht in het jasje van de Poolse luchtmacht.

Eerste
Het toestel dat vandaag op Schiphol-Oost landde is de eerste van drie Boeing toestellen die de Poolse regering in gebruik gaat nemen. In de loop van dit jaar zullen er nog twee Boeing Business Jet 2 varianten aan de Poolse overheid geleverd worden.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen