fbpx
Editors choiceNieuwsNL NieuwsProfessionalSchiphol Airport

Verkeerstoren Schiphol wordt fors uitgebreid

De capaciteit van de verkeerstoren op luchthaven Schiphol wordt nog voor volgende zomer fors uitgebreid. Dat zei ceo Michiel van Dorst van Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) bij de officiële start van de samenwerking tussen de civiele en militaire verkeersleiders.

Ontwerp
“We gaan van acht naar twaalf posities,” aldus Van Dorst. Een verhoging van de mankracht met 50 procent ten opzichte van de huidige bezetting. “Een hele goede zaak.” Op dit moment wordt er gewerkt aan het ontwerp. “Voor de zomer van 2019 moet het gereed zijn”, zegt Van Dorst in een toelichting tegen Up in the Sky.

Militaristisch
Op drukke momenten zitten er nu al wel eens negen verkeersleiders. Volgens Van Dorst is de structurele uitbreiding een precair proces. “De mainport gaat ondertussen gewoon door. Daarbij zijn we ook nog bezig met een verdere digitalisering van de processen in de toren.” De hele conversie noemt hij dan ook een ‘militaristische operatie’.

Landmark
Het is niet zo dat de verkeerstoren op Schiphol, een iconische landmark, van uiterlijk verandert. “We gaan als het ware dichter naar het glas toe,” verduidelijkt Van Dorst. Door de uitbreiding van de personele bezetting in de toren, wil LVNL klaar zijn voor de toekomst. “We moeten tijdig klaar zijn voor toekomstige groei.”

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Gerelateerde artikelen

Back to top button