AirlinesFrequente reizigerLiefhebberNieuws

Wizz Air opent eerste Oostenrijkse basis in Wenen

De low-cost maatschappij Wizz Air opent de eerste Oostenrijkse basis in Wenen, het is daarmee het 44e land dat opgenomen wordt in het netwerk, zo meldt de airline.

3
Op het vliegveld van Wenen zal de basis van Wizz Air in juni geopend worden met het stationeren van een Airbus A320. Later in het jaar, vanaf november, worden er nog twee Airbus A321’s aan toegevoegd.

17
Met de komst van de nieuwe basis biedt de prijsvechter uit Hongarije zeventien nieuwe routes aan. De routes die Wizz Air gaat bedienen zullen onder andere naar Italiaanse steden als Rome en Bari gaan, maar ook naar Duitsland (Dortmund), Griekenland (Thessaloniki), Spanje (Tenerife en Valencia), Noorwegen (Bergen), Denemarken (Billund) en Tel Aviv. Andere bestemmingen bevinden zich voornamelijk in Oost-Europa.

69
Tegen het einde van dit jaar zullen er 69 wekelijkse vluchten vanuit het Weense vliegveld door Wizz Air worden uitgevoerd. Met de basis en Oostenrijk verbindt de maatschappij 145 bestemmingen over 44 landen met elkaar.

331
De nieuwe basis in Wenen heeft Wizz Air zo’n 331 miljoen dollar (277,5 miljoen euro) aan investeringen gekost. Met de komst van de airline op het Oostenrijkse vliegveld zullen er 120 nieuwe banen gecreëerd worden.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button