fbpx
BestellingenLiefhebberNieuws

Boeing levert recordaantal toestellen in 2017

De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing heeft in het afgelopen jaar een recordaantal aan vliegtuigen geleverd. In totaal werden 763 toestellen in ontvangst genomen door de klanten, zo meldt Boeing.

Orders
Niet alleen werden er meer vliegtuigen dan het jaar daarvoor geleverd, ook ontving Boeing in 2017 in totaal 912 netto-orders van 71 verschillende klanten. De waarde van deze orders, op basis van de adviesprijzen, bedraagt 134,8 miljard dollar (112,86 miljard euro). Met deze orders komt het totale bestellingenboek van de vliegtuigbouwer op 5864 toestellen te liggen, dat staat gelijk aan een productie van ongeveer zeven jaar.

Leveringen
De 763 leveringen bestond uit 529 toestellen van de 737 familie, veruit de grootste groep. In grootte van leveringen komt op de tweede plaats de 787 familie met 136 leveringen en op de derde plaats staat de 777 familie met 74 leveringen. Verder werden er nog veertien Boeing 747 toestellen en tien 767 vliegtuigen geleverd.

Werknemers
Volgens de ceo van Boeing, Kevin McAllister, zijn de recordprestaties de verdienste van de werknemers en toeleveranciers die “blijven innoveren op het gebied van het ontwerpen, bouwen en leveren van de meest brandstof efficiënte vliegtuigen aan klanten overal in de wereld”.

Ontwikkelingen
In het afgelopen jaar waren er verschillende nieuwe ontwikkelingen te zien bij de commerciële vliegtuigen tak van Boeing. Zo werden de eerste vluchten van de 737 MAX 9 en 787-10 Dreamliner uitgevoerd en werd de productie gestart van de 737 MAX 7 en de nieuwe 777X.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button