InnovatieLiefhebberNieuwsNL nieuwsSchiphol

Chinese betaalmethode Alipay op Schiphol ingevoerd

De in China populaire betaalmethode Alipay, vergelijkbaar met PayPal, is sinds 1 januari geïntegreerd in de winkels op Schiphol. De honderdduizenden Chinese toeristen die jaarlijks via Schiphol reizen kunnen zo makkelijker in het See Buy Fly winkelcentrum betalen, zo meldt de website finextra.Alipay
Alipay is een Chinese vorm van PayPal met meer dan 520 miljoen gebruikers. In 2014 werden er 778 miljard transacties via het betalingsplatform uitgevoerd. Dat is het driedubbele van het aantal transacties dat dat jaar door PayPal was uitgevoerd, de grootste betaaldienst van de Verenigde staten.

Ervaring
De directrice van consumentenproducten en services op Schiphol Airport, Tanja Dik, vindt dat de komst van Alipay een belangrijke stap is: “Het is voor ons belangrijk dat alle passagiers een geweldige winkelervaring beleven in ons winkelcentrum. Daar hoort ook het afrekenen met een vertrouwde betaalmethode bij”.

China
Met de invoering van Alipay als betaalmethode in de winkels van Schiphol wordt het de vele Chinese toeristen die jaarlijks Nederland bezoeken nog aangenamer gemaakt om te kunnen shoppen. Schiphol Airport biedt, naast de betaalmethode, ook andere services aan om de toeristen goed van dienst te zijn. Zo is de website van het Amsterdamse vliegveld in het Chinees te bezoeken en is er wifi taaloptimalisatie op de luchthaven zelf.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.